منتدى متخصص فى دراسه الاعشاب الطبيه والعلاج بالطب البديل المتخصص فى علاج جميع الامراض بالطب النبوى وطب الاعشاب واننا نقدم الدراسه الاكاديميه والتركيبات العشبيه ونافذه لكل من يطلب العلم والمشوره مجانا


    الرمان (Punica granatum)

    شاطر

    الصفوة2

    المساهمات : 555
    تاريخ التسجيل : 28/02/2010

    الرمان (Punica granatum)

    مُساهمة  الصفوة2 في الأحد أبريل 18, 2010 2:25 pm



    الرمان



    زهرةالرمان




    Scientific classification

    Kingdom: Plantae

    Division: Magnoliophyta

    Class: Magnoliopsida

    Subclass: Rosidae

    Order: Myrtales

    Family: Lythraceae

    Genus: Punica

    Species: P. granatum

    Binomial name
    Punica granatum
    L.
    Synonyms
    Punica malus



    التصنيف العلمي

    المملكة : Plantae

    التقسيم : Magnoliophyta

    الصنف : Magnoliopsida

    فئة فرعية : Rosidae

    الترتيب : Myrtales

    الأسرة : Lythraceae

    جنس : الرمان

    الأنواع : P. granatum

    الحدين اسم
    الرمان granatum
    ل.
    المرادفات
    malus الرمان


    عدل سابقا من قبل الصفوة2 في الأحد مايو 02, 2010 7:27 am عدل 1 مرات

    الصفوة2

    المساهمات : 555
    تاريخ التسجيل : 28/02/2010

    التركيب الكيميائى

    مُساهمة  الصفوة2 في الأحد أبريل 18, 2010 2:28 pm

    Pomegranate, aril only Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
    Energy 285 kJ (68 kcal)
    Carbohydrates 17.17 g
    Sugars 16.57 g
    Dietary fiber 0.6 g
    Fat 0.3 g
    Protein 0.95 g
    Thiamine (Vit. B1) 0.030 mg (2%)
    Riboflavin (Vit. B2) 0.063 mg (4%)
    Niacin (Vit. B3) 0.300 mg (2%)
    Pantothenic acid (B5) 0.596 mg (12%)
    Vitamin B6 0.105 mg (8%)
    Folate (Vit. B9) 6 μg (2%)
    Vitamin C 6.1 mg (10%)
    Calcium 3 mg (0%)
    Iron 0.30 mg (2%)
    Magnesium 3 mg (1%)
    Phosphorus 8 mg (1%)
    Potassium 259 mg (6%)
    Zinc 0.12 mg (1%)



    الرمان ، أريل القيمة الغذائية فقط لكل 100 غرام (3.5 أونصة)
    الطاقة 285 كيلو جول (68 كيلو كالوري)
    الكربوهيدرات 17.17 ز
    سكريات 16.57 ز
    الالياف الغذائية 0.6 ز
    الدهون 0.3 غرام
    البروتين 0.95 غ
    الثيامين (B1 Vit.) 0.030 ملجم (2 ٪)
    فيتامين بي (Vit. B2) 0.063 ملغ (4 ٪)
    النياسين (Vit. B3) 0.300 ملجم (2 ٪)
    حامض بانتوثينيك (B5) 0.596 ملغ (12 ٪)
    فيتامين B6 0.105 ملغ (8 ٪)
    حمض الفوليك (B9 Vit.) 6 ميكروغرام (2 ٪)
    فيتامين (ج) 6.1 ملغ (10 ٪)
    الكالسيوم ملغ 3 (0 ٪)
    0.30 ملغ من الحديد (2 ٪)
    المغنيسيوم 3 ملغ (1 ٪)
    الفسفور 8 ملغ (1 ٪)
    البوتاسيوم 259 ملغ (6 ٪)
    الزنك 0.12 ملغ (1 ٪)


    عدل سابقا من قبل الصفوة2 في الأحد مايو 02, 2010 7:29 am عدل 1 مرات

    الصفوة2

    المساهمات : 555
    تاريخ التسجيل : 28/02/2010

    الإستخدامات الطبية

    مُساهمة  الصفوة2 في الأحد أبريل 18, 2010 2:59 pm

    MEDICINAL PROPERTIES

    Anti-atherogenic Effect

    Accumulation of cholesterol in macrophages that lead to foam cell formation is the hallmark of atherosclerosis[19,20].Major contributors to cholesterol accumulation in arterial cells during atherogenesis include:high plasma cholesterol concentration[21],increased oxidative stress[22,23],reduced serum paraoxonase activity[24],increased uptake of atherogenic lipoproteins by arterial cells,enhanced macrophage cholesterol esterification rate[25],and decreased cholesterol efflux from arterial cells[26~28].Pomegranates,which are rich in polyphenolic flavonoids,significantly reduce oxidative stress by inhibiting the formation of oxidized LDL lipoproteins and macrophage lipid peroxidation,and in this mechanism atherogenesis is reduced[2,29~32].Also,pomegranate juice decreased LDL susceptibility to aggregation and retention,increased the activity of serum paraoxonase,a HDL associated esterase that can protect against lipid peroxidation by 20%[2],and suppressed oxidized LDL degradation and cholesterol biosynthesis in macrophages that can lead to reduced cellular cholesterol accumulation and foam cell formation[33],so in this way inhibiting the progression of atherosclerotic lesions[2,34,35].

    Coronary Heart Disease

    The effect of pomegranates was studied in patients(n=45) suffering from coronary heart disease and myocardial ischemia,who were randomly assigned into two groups:one group was given pomegranate juice(240 ml/d) for 3 months and the other group drank a beverage of similar caloric content,amount,flavor,and color.Participants underwent electrocardiographic-gated myocardial perfusion single-photon emission computed tomographic Tc99m tetrofosmin scintigraphy at rest and during stress at baseline and 3 months.After 3 months,the extent of stress-induced ischemia decreased in the pomegranate group,but increased in the control group.Thus,daily consumption of pomegranate juice may improve stress-induced ischemia in patients who have coronary heart disease[36].

    Carotid Artery Stenosis

    Consumption for three years of pomegranate juice,by atherosclerotic patients with carotid artery stenosis,reduced common carotid intima-media thickness,blood pressure and LDL oxidation and these effects could be related to the potent antioxidant characteristics of pomegranate juice[37].

    Hypertension

    Pomegranate juice consumption(50 ml,1.5 mmol of total polyphenols per day,for 2 weeks by hypertensive patients showed a 36% decrement in serum angiotensin converting enzyme(ACE) activity and a 5% reduction in systolic blood pressure.It follows that pomegranate juice can protect against cardiovascular diseases linked to its inhibitory effect on oxidative stress and on serum ACE activity[34].

    Diabetes

    Pomegranate juice consumption(50 ml/d for 3 months) by diabetic patients did not worsen the diabetic parameters such as serum glucose,cholesterol and triglyceride levels,but rather resulted in anti-oxidative effects on serum and macrophages,which could contribute to attenuation of atherosclerotic development in these patients[38].Furthermore,the flowering part of Punica granatum Linn (Punicaceae) extract may improve postprandial hyperglycemia in patients with type 2 diabetes and obesity,at least in part,by inhibiting intestinal alpha-glucosidase activity[39].

    The effect of concentrated pomegranate juice consumption(40 g/d for 8 weeks) on lipid profiles of type Ⅱ diabetic patients(14 women,8 men) with hyperlipidemia(total cholesterol or triglycerides > or=200 mg/dl) was evaluated.Pomegranate juice significantly reduced the levels of total cholesterol,LDL-cholesterol,and total cholesterol/HDL-cholesterol.No significant changes were observed in serum triacylglycerol and HDL-cholesterol concentrations[40].This small study indicates that pomegranate juice consumption improved some lipid profile in diabetic patients.

    Dental Diseases

    A gel containing extracts of Centella asiatica and Punica granatum was effective as adjunctive periodontal therapy in 15 patients with remaining probing pockets of 5~8 mm[41].Also,a gel containing extract of Punica granatum used three times per day for 15 days was effective for patients afflicted by candidosis associated with denture stomatitis[42].

    Skin

    Kasai,et al.[43] performed a double-blind,placebo control trial to clinically evaluate the protective and ameliorative effects of ellagic acid-rich pomegranate extract on pigmentation in the skin after ultraviolet ray(UV) irradiation,using female subjects in their 20s to 40s.Thirteen healthy volunteers per group were randomly assigned to 3 groups; namely,high dose(200 mg/d ellagic acid),low dose(100 mg/d ellagic acid) and control(0 mg/d ellagic acid:placebo).Each subject received a 1.5 MED(minimum erythema dose) of UV irradiation on an inside region of the right upper arm,based on the MED value measured on the previous day.Ellagic acid-rich pomegranate extract,ingested orally,has an inhibitory effect on a slight pigmentation in the human skin caused by UV irradiation.In addition,pomegranate aqueous extracts,especially from pomegranate peels,promoted regeneration of dermis,and lipophilic fractions prepared from pomegranate seed promoted regeneration of epidermis in human skin cells in laboratory conditions[44].

    Osteoporosis

    According to Mori-Okamoto,et al.[45] it is conceivable that pomegranate juice is clinically effective on a depressive state and bone loss in postmenopausal syndrome in women.

    Cancer

    When deaths are aggregated by age,cancer has surpassed heart disease as the leading cause of death for those younger than 85 since 1999.Delay-adjusted cancer incidence rates stabilized in men from 1995 through 2002,but continued to increase by 0.3% per year from 1987 through 2002 in women.The mortality rates have continued to decrease for the 3 most common cancer sites in men(lung and bronchus,colon and rectum,and prostate) and for breast and colon and rectum cancers in women[46].Antioxidant compounds present in the diet consumed by humans have gained considerable attention as cancer-chemoprevention and chemotherapeutic agents[47,48].There is therefore a great emphasis on identifying naturally occurring dietary substances as cancer chemopreventive agents[49].Epidemiological reports provided the strongest evidence of a protective role for dietary agents in the cases of cancer of bladder,prostate and kidney[50].

    Cancer of Prostate

    Prostate cancer is an important public health problem,accounting for more than 184,000 estimated new cases and 40,000 deaths in the year 2000 alone in the United States[51].Prostate cancer is an excellent model for chemoprevention,it is typically diagnosed in elderly men,and even a modest delay in the neoplastic development achieved through pharmacological or nutritional intervention could result in a substantial reduction in the incidence of the clinically detectable disease[50,52].

    So far,tea beverages[53],selenium,vitamin E,lycopene,cruciferous vegetables, antiandrogens[54,55],and red wine[56] have been considered as potential prostate cancer chemoprevention or chemotherapeutic agents.In recent years studies have been carried out to investigate if pomegranate may be used for chemoprevention and treatment of prostate cancer.

    Four pure chemicals-ellagic acid,caffeic acid,luteolin and punicic acid,all important components of the aqueous compartments or oily compartment of pomegranate fruit,each belonging to different representative chemical classes,without known anticancer activities,were tested as potential inhibitors in vitro on the invasion of human PC-3 prostate cancer cells in an assay employing Matrigel artificial membranes.All compounds significantly inhibited the invasion when they were employed individually[57].

    The effect of pomegranate substances such as cold-pressed or supercritical CO2-extracted seed oil,fermented juice polyphenols,and pericarp polyphenols on human prostate cancer cells was also studied in vitro,demonstrating that pomegranate-derived substances have significant antitumor activity against human prostate cancer [58].

    The effects of consumption of pomegranate juice(a major source of antioxidants) on prostate-specific antigen(PSA) progression in men with a rising PSA following surgery or radiation were evaluated[59].Eligible patients had a detectable PSA>0.2 and<5 ng/ml and Gleason score

    It seems that pomegranate consumption may retard prostate cancer progression,prolong the survival and improve the quality of life of patients afflicted by prostate cancer[60],and possesses a strong potential as a chemopreventive and possibly therapeutic agent against carcinoma of prostate[61].

    Breast Cancer

    In laboratory conditions,pomegranate extract and genistein had significant(dose-and time-dependent) cytotoxic and growth inhibition effects on human breast cancer cells(MCF-7),inhibiting the growth of breast cancer cells through induction of apoptosis,with combination treatment being more efficacious than single treatments[62].So it has been suggested that pomegranate,having chemopreventive and adjuvant therapeutic potential,may be used for human breast cancer[63].

    Colon

    Pomegranate juice suppressed inflammatory cell signaling in the HT-29 human colon cancer cell line[64].

    Antimicrobial

    In India,various spices have been traditionally used since ancient times,for the preservation of food products,as they have been regarded having antiseptic and disinfectant properties.Of the 35 different various Indian spices tested,pomegranate seeds had potent antimicrobial activities against Bacillus subtilis(ATCC 6633),Escherichia coli(ATCC 10536),and Saccharomyces cerevisiae (ATCC 10536)[65].

    The interaction between Punica granatum(pomegranate) methanolic extract and 5 antibiotics-chloramphenicol,gentamicin,ampicillin,tetracycline and oxacillin against 30 clinical isolates of methicillin-resistant and methicillin-sensitive Staphylococcus aureus demonstrated that pomegranate extract dramatically enhanced the activity of all antibiotics tested,with synergistic activity detected between pomegranate extract and the antibiotics tested[66].

    The effect of pomegranate extract on Staphylococcus aureus FR1 722 growth and subsequent enterotoxin production was studied.Bacterial susceptibility was determined by the tube dilution method and production of enterotoxin was assessed by using membrane-over-agar plates.At a low extract concentration(0.01% v/v) bacterial growth was delayed,and at a higher concentration(1% v/v) bacterial growth was eliminated.At 0.05%(v/v) concentration of extract Staphylococcal enterotoxin production was inhibited.So pomegranate extract is potentially antibacterial with the ability to inhibit Staphylococcal enterotoxin production[67].

    Fourteen extracts from traditional Brazilian medicinal plants,used to treat infectious diseases,were examined.Staphylococcus aureus strains,methicillin-resistant and methicillin-sensitive were susceptible to extracts of Punica granatum and two naphthoquinones isolated from Tabebuia avellanedae.These results indicate that pomegranate can be effective for the development of strategies to treat methicillin-resistant infections[68].Thus,the pomegranate has potent antibacterial activity.

    Antiviral

    Punica granatum(Pomegranate) juice was screened for inhibitory activity against HIV-1 IIIB using CD4 and CXCR4 as cell receptors.The best juice was tested for inhibition:infection by HIV-1 Bal,utilizing CCR5 as the cellular coreceptor; and binding of gp120 IIIB and gp120 BaL,respectively,to CXCR4 and CCR5.To remove most colored juice components,the adsorption of the effective ingredient(s) to dispersible excipients and other foods was investigated.A selected complex was assayed for inhibition of infection by primary HIV-1 isolates.The results indicated that HIV-1 entry inhibitors from pomegranate juice adsorb onto starch.The resulting complex blocks virus binding to CD4 and CXCR4/CCR5 and inhibits infection by primary virus clades A to G and group O[69].

    The aqueous extracts from 21 medicinal herbs traditionally used in southern Mainland China were screened for antiviral activities against human herpes simplex virus type 1.Three extracts from Agrimonia pilosa,Pithecellobium clypearia and Punica granatum,respectively,showed anti-HSV-q activity,which was possibly contributed by the polyphenolic compounds in the herbal extracts[70].

    It follows that the pomegranates have a wide range antiviral activities.


    Antihelminthic/antidiarrheal

    The use of pomegranate rind and root bark as a treatment for tapeworm infestation(“Latas tineas ventris”) was already recommended by several early Roman medical writers[71].Thus,the pomegranates can be regarded as antihelminthic.

    Adverse Reactions

    An 85-year-old woman developed a late-onset tongue angio-edema due to pomegranate intake as proven by a double blind oral challenge test[72].Another case relates to a 7-year-old IgE-dependent asthmatic child who,moments after ingesting several pomegranate seeds,showed a clinical condition of bronchospasm which responded to treatment with inhaled salbutamol[73].Also,pomegranate juice may increase the risk of rhabdomyolysis during rosuvastatin treatment[74].

    The bark should be used with caution since overdoses can be toxic[75].The rind does contain a high concentration of tannins that theoretically can be toxic to the liver.In addition,dried rinds have also been found to contain a carcinogenic substance,aflatoxin B-1[76].

    A possible association has been described between pomegranate and esophageal cancer,a disease that is prevalent in the Mazanderan Province of the Caspian Littoral of Iran.Pregnant women in that area consume a local food called “majum” or “majoweh”,which contains a mixture of spur pomegranate seeds,black pepper,dried raisins and garlic.People in this area preserve their meat by sun drying,and keep the preserved food for long periods of time.They also drink very hot tea,and consume very little fruits and vegetables.So it seems that a combination of various factors such as harsh and scratchy mixture of foods that causes physical trauma to the esophageal cells,drinking very hot tea which also irritates the esophagus,long preservation of time food,and low consumption of fruits and vegetables,all these factors are detrimental to the esophagus and may later lead to malignancy of the esophagus[77].It seems unlikely that pomegranate caused the cancer because pomegranate has been proven to have anticancer properties in breast,prostate cancer,colon and skin tumors.

    SUMMARY

    This review indicates that the ancient pomegranate has a wide range of important medicinal properties that can be used in prevention and treatment of various diseases.Side effects of pomegranate are rare and include angio-edema,bronchospasm,and increased risk of rhabdomyolysis during rosuvastatin treatment.With regard to the esophageal cancer detected in Iran,it seems that numerous combined factors,but not pomegranate,were responsible.

    The positive properties make pomegranates the preferred food that should be included in everyday nutrition.



    الخصائص الطبية

    مكافحة تأثير حسين الهذلول

    تراكم الكوليسترول في البلاعم التي تؤدي إلى تشكيل خلية الرغوة هو السمة المميزة لتصلب الشرايين [19،20]. الميجر المساهمين في تراكم الكوليسترول في الشرايين خلال خلايا atherogenesis ما يلي : ارتفاع تركيز الكوليسترول في بلازما [21]) ، وزيادة الاكسدة [22،23] [تعزيز معدل الكولسترول الأسترة البلاعم ، وانخفاض النشاط paraoxonase مصل [24]) ، وزيادة امتصاص البروتينات الدهنية حسين الهذلول من قبل خلايا الشرايين ، 25] ، وهروب رأس المال انخفض الكولسترول من الخلايا في الشرايين [26 ~ 28]. الرمان ، والتي هي غنية في فلافونويدس polyphenolic ، بشكل ملحوظ يتم تخفيض الحد من الاكسدة التي تحول دون تشكيل من البروتينات الدهنية تتأكسد لدل والبلاعم بيروكسيد دهني ، وفي هذا atherogenesis آلية [2،29 ~ 32] ، كما ان عصير الرمان انخفضت قابلية لدل لتجميع والاحتفاظ بها ، وزيادة نشاط paraoxonase المصل ، [أ استريز الحميد المرتبطة بها والتي يمكن أن تحمي ضد بيروكسيد دهني بنسبة 20 ٪ [2] ، وقمعت تتأكسد لدل التدهور والحيوي في الضامة الكولسترول يمكن أن يؤدي إلى خفض تراكم الكوليسترول الخلوية ورغوة تشكيل خلية 33] ، ولذلك وبهذه الطريقة تحول دون التقدم من آفات تصلب الشرايين [2،34،35].

    أمراض القلب التاجية

    تمت دراسة تأثير الرمان في المرضى (ن = 45) يعاني من مرض الشريان التاجي للقلب وعضلة القلب الإسكيمية ، الذين خضعوا بشكل عشوائي إلى مجموعتين : مجموعة واحدة وأعطيت عصير الرمان (240 مل / د) لمدة 3 أشهر ، وعلى مجموعة أخرى شربوا خضع لمحتوى السعرات الحرارية من المشروبات المماثلة ، المبلغ ، نكهة ، وcolor.Participants رذاذ عضلة القلب electrocardiographic بين أبواب أحادية الفوتون الانبعاثات المحسوبة tomographic scintigraphy tetrofosmin Tc99m في الراحة وأثناء الضغط على خط الأساس و3 months.After 3 أشهر ، ومدى الإجهاد الإسكيمية بفعل انخفاض في المجموعة الرمان ، ولكن زيادة في group.Thus السيطرة ، والاستهلاك اليومي من عصير الرمان قد تحسن الإسكيمية التوتر الناجم عن المرضى الذين لديهم مرض القلب التاجي (36).

    الشريان السباتي ضيق

    استهلاك لمدة ثلاث سنوات من عصير الرمان ، من قبل مرضى تصلب الشرايين مع تضيق الشريان السباتي ، وانخفاض سماكة المشتركة intima السباتي وسائل الإعلام ، وضغط الدم والأكسدة الضار وتلك الآثار قد تكون له صلة مع الخصائص المضادة للأكسدة قوية من عصير الرمان [37].

    ارتفاع ضغط الدم

    عصير الرمان الاستهلاك (50 مل ، 1.5 ميلي مول من البوليفينول الكلي في اليوم الواحد ، لمدة 2 أسابيع من قبل مرضى ارتفاع ضغط الدم أظهرت إنقاص 36 ٪ في مصل أنجيوتنسين تحويل انزيم (اس) ، وانخفاض النشاط 5 ٪ في pressure.It الدم الانقباضي يترتب على ذلك أن عصير الرمان يمكن أن تحمي ضد أمراض القلب والأوعية الدموية المرتبطة تأثيرها كابح بشكل خاص على الاكسدة وعلى المصل نشاط ايس [34].

    مرض السكري

    لم استهلاك عصير الرمان (50 مل / د لمدة 3 أشهر) من مرضى السكري لا تتفاقم المعلمات السكري مثل الغلوكوز في الدم ، الكولسترول والدهون الثلاثية المستويات ، ولكنها نشأت في تأثيرات مضادة للأكسدة في المصل والضامة ، والتي يمكن أن تسهم في تخفيف من [تطوير تصلب الشرايين لدى هؤلاء المرضى 38]. وعلاوة على ذلك ، فإن الجزء ازدهار الرمان granatum لين (Punicaceae) استخراج ارتفاع السكر في الدم بعد الأكل قد تحسن في المرضى الذين يعانون من السكري من النوع 2 والبدانة ، على الأقل جزئيا ، من خلال تثبيط نشاط ألفا glucosidase الأمعاء [39] .

    وكان تأثير يتركز استهلاك عصير الرمان (40 ز / د لمدة 8 أسابيع) على ملامح من المادة الدهنية من نوع مرضى السكري Ⅱ (14 امرأة و 8 رجال) مع الدهون (الكوليسترول أو الدهون الثلاثية> أو = 200 ملغ / دل) evaluated.Pomegranate عصير انخفاضا كبيرا في مستويات الكوليسترول الكلي ، الكولسترول الضار ، والكولسترول الاجمالي / تغييرات هامة cholesterol.No الحميد ، لوحظت في تركيزات الدهون الثلاثية في الدم والكوليسترول الحميد ، [40] ، وهذا يشير إلى أن دراسة صغيرة عصير الرمان استهلاك تحسين بعض الدهون في مرضى السكري.

    أمراض الأسنان

    وكان جل تتضمن مقتطفات من asiatica Centella والرمان فعالة كعلاج اللثة مرافقة المرضى الذين يعانون من 15 المتبقية التحقيق جيوب 5 ~ 8 مم [41] ، وأيضا مادة هلامية تحتوي على خلاصة الرمان تستخدم ثلاث مرات في اليوم الواحد لمدة 15 يوما كان [فعال للمرضى التي تعاني من المبيضات المرتبطة التهاب الفم أسنان 42].

    جلد

    تنفيذ كاساي ، وآخرون. [43] مزدوج الأعمى تحكم همي ، والمحاكمة لتقييم سريريا آثار وقائية وتحسينية لليلاغيتش الرمان الحامض الغنية على استخراج تصبغ في الجلد بعد أشعة فوق البنفسجية (الأشعة فوق البنفسجية (أشعة ، وذلك باستخدام المواد الدراسية للإناث في كل 20s إلى 40s.Thirteen متطوعين أصحاء في المجموعة عشوائيا إلى 3 مجموعات ، وهي جرعة عالية (200 ملغم / د يلاغيتش حمض) ، جرعة منخفضة (100 ملغ / د يلاغيتش حمض) والسيطرة (0 ملغم / د يلاغيتش حمض : همي . تلقى كل موضوع على ميد 1.5 (الحد الأدنى جرعة حمامي) لاشعة فوق البنفسجية على منطقة داخل الذراع اليمنى العليا ، استنادا إلى قيمة ميد يقاس على الرمان الحامض day.Ellagic السابقة الغنية استخراج أو بلعها شفويا ، لديه المثبطة تأثير طفيف على التصبغ في الجلد البشرية الناجمة عن الأشعة فوق البنفسجية علاوة على ذلك irradiation.In ، مقتطفات مائي الرمان ، وخاصة من قشور الرمان ، وروجت تجديد الأدمة ، وكسور محبة للدهون المعدة من بذور الرمان تعزيز تجديد البشرة في خلايا الجلد البشري في ظروف المختبر [ 44].

    ترقق العظام

    ووفقا لموري ، أوكاموتو ، وآخرون [45] فمن المتصور ان عصير الرمان وفعالة سريريا في حالة الاكتئاب وفقدان العظام بعد انقطاع الطمث في متلازمة بالنساء.

    سرطان

    عندما يتم تجميع الوفيات حسب العمر ، وتجاوز سرطان امراض القلب هي السبب الرئيسي للوفاة بالنسبة لأولئك الذين تقل أعمارهم عن 85 منذ 1999.Delay المعدلة وفقا للمعدلات الإصابة بالسرطان استقرت في الرجال من عام 1995 حتى عام 2002 ، لكنها استمرت في الزيادة بنسبة 0.3 في المئة سنويا من واصل 1987 وحتى عام 2002 في معدلات وفيات women.The لإنقاص للمواقع 3 السرطان الأكثر شيوعا لدى الرجال (القصبات الهوائية والرئة والقولون والمستقيم والبروستات والثدي وسرطان القولون والمستقيم لدى النساء [46]. المضادة للأكسدة مركبات موجودة في النظام الغذائي الذي يستهلكه الانسان قد اكتسبت قدرا كبيرا من الاهتمام والوقاية الكيماوية للسرطان والعلاج الكيميائي وكلاء [47،48]. ولذا فإن هناك تركيزا كبيرا على تحديد المواد الغذائية التي تحدث بشكل طبيعي وكلاء وقائية كيميائية سرطان [49]. الوبائي التقارير المقدمة أقوى دليل من دورا وقائيا لوكلاء الغذائية في حالات سرطان المثانة والبروستاتا و[الكلى 50].

    سرطان البروستات

    سرطان البروستاتا هو مشكلة صحية عامة مهمة ، وهو ما يمثل أكثر من 184،000 حالة جديدة ويقدر 40،000 حالة وفاة في عام 2000 وحده في الولايات المتحدة [51] سرطان البروستات. هو نموذج ممتاز للالوقاية الكيماوية ، عادة ما يتم تشخيصه في الرجال المسنين ، [وحتى تأخير متواضع في تطوير الأورام التي تحققت من خلال التدخل الدوائي أو الغذائية يمكن أن يؤدي إلى انخفاض كبير في معدلات الإصابة بالمرض للكشف سريريا 50،52].

    [antiandrogens وحتى الآن ، والشاي والمشروبات (53) والسيلينيوم وفيتامين (ه) ، الليكوبين ، الخضراوات ، 54،55] ، وأحمر [النبيذ 56] وقد تم اعتبار احتمال الاصابة بسرطان البروستات الوقاية الكيماوية أو العلاج الكيميائي agents.In الأخيرة دراسات سنوات وقد أجريت للتحقيق إذا يمكن استخدام الرمان لعلاج والوقاية الكيماوية من سرطان البروستاتا.

    تم اختبار أربعة نقية حامض الكيماويات يلاغيتش ، وحامض caffeic ، وتيولين وحمض punicic ، وكلها عناصر هامة من المقصورات المائية أو الزيتية المقصورة من الفواكه الرمان ، كل الذين ينتمون إلى مختلف الطبقات الكيميائية ممثل ، من دون الأنشطة المضادة للسرطان المعروف ، باسم مثبطات المحتملة في المختبر على غزو الإنسان البتروكيماويات 3 خلايا سرطان البروستاتا في فحص المركبات التي تستخدم Matrigel membranes.All اصطناعية تعوق بشكل كبير الغزو عندما كانوا يعملون بشكل فردي (57).

    تأثير المواد الرمان مثل ضغط الباردة أو فوق الحرجة CO2 - استخراج زيت بذور ، المخمرة عصير البوليفينول ، والبوليفينول قشرة على خلايا سرطان البروستاتا البشرية ودرس أيضا في المختبر ، مما يدل على أن المواد المشتقة من الرمان ذات تأثير كبير على النشاط انتيتومور ضد سرطان البروستاتا البشرية [58].

    وقال إن الآثار المترتبة على استهلاك عصير الرمان (مصدرا رئيسيا من مصادر المواد المضادة للاكسدة) على مستضد البروستات المعين (بي إس) تقدم في الرجال مع ارتفاع بي اس ايه) بعد الجراحة أو الإشعاع وجرى تقييم [59]. المؤهلة لدعم البرامج والإدارة للكشف المرضى> 0.2 وأقل من 5 نانوغرام / مل ودرجة غليسون

    ويبدو أن استهلاك الرمان قد تؤخر تطور سرطان البروستاتا ، إطالة أمد البقاء على قيد الحياة وتحسين نوعية حياة المرضى التي تعاني من سرطان البروستاتا [60] ، وتمتلك إمكانات قوية كعامل قائية كيميائية والعلاجية ربما ضد سرطان البروستاتا [61].

    سرطان الثدي

    في الظروف المختبرية ، والرمان ، واستخراج جينيستين كانت كبيرة (جرعة والمعتمدة على الزمن) والآثار السامة للخلايا إعاقة النمو على خلايا سرطان الثدي (قدم مكعبة - 7) ، التي تحول دون نمو خلايا سرطان الثدي من خلال استحثاث موت الخلايا المبرمج ، مع الجمع بين العلاج حاليا [أكثر فعالية من العلاجات واحدة 62] ، لذا فقد قيل أن الرمان ، بعد أن إمكانات علاجية وقائية كيميائية ومادة مساعدة ، يمكن أن تستخدم لسرطان الثدي الإنسان [63].

    القولون

    عصير الرمان قمعت التهابات مما يشير الى خلية في 29 حزب التحرير خط القولون الخلايا السرطانية البشرية [64].

    مضادات الميكروبات

    وبذور الرمان في الهند ، وقد التوابل المختلفة المستخدمة تقليديا منذ العصور القديمة ، من أجل الحفاظ على المنتجات الغذائية ، كما كانت تعتبر وجود properties.Of مطهر ومعقم في مختلف التوابل الهندي 35 اختبار مختلف ، والأنشطة المضادة للجراثيم فعال ضد العصوية الرقيقة ( آي تي سي سي 6633) ، كولاي (آي تي سي سي 10536) ، وخميرة خميرة (آي تي سي سي 10536) [65].

    التفاعل بين الرمان (الرمان) methanolic استخراج المضادات الحيوية و 5 - الكلورامفينيكول ، جنتاميسين ، أمبيسلين ، التتراسيكلين وأوكساسيلين مقارنة ب 30 حالة عزل سريري لالمكورات العنقودية الذهبية المقاومة للمثسلين ومثسلين تراعي أثبتت أن انتزاع الرمان تعزيز النشاط بشكل كبير لجميع المضادات الحيوية المختبرة ، مع الكشف عن نشاط تعاوني بين استخراج الرمان والمضادات الحيوية واختبار [66].

    تأثير مستخلص الرمان على المكورات العنقودية الذهبية وFR1 722 وما تلاه من نمو الإنتاج المعوي قابلية studied.Bacterial كان يحددها أنبوب أسلوب تمييع وإنتاج المعوي وجرى تقييم باستخدام plates.At الأغشية الإفراط في أجار لاستخراج تركيز منخفض (0.01 ٪ تأخر ت / ت) نمو البكتيريا ، وعلى أعلى تركيز (1 ٪ ت / ت) نمو البكتيريا و0.05 ٪ eliminated.At (ت / ت) تركيز استخراج العنقوديات الإنتاج المعوي والرمان inhibited.So استخراج هو مضاد للجراثيم محتملة مع [القدرة على كبح الإنتاج العنقوديات المعوي 67].

    أربعة عشر مقتطفات من النباتات الطبية التقليدية البرازيلية ، وتستخدم لعلاج الأمراض المعدية ، وسلالات المكورات examined.Staphylococcus ، مثسلين مقاومة ومثسلين تراعي كانت عرضة لمقتطفات من الرمان واثنين naphthoquinones معزولة عن النتائج تشير إلى أن avellanedae.These اشجار البوداركو يمكن الرمان [فعالة لوضع استراتيجيات لعلاج الالتهابات المقاومة للمثسلين 68]. وهكذا ، فإن الرمان المضادة للبكتيريا ونشاط قوي.

    المضادة للفيروسات

    وعرض الرمان granatum (الرمان) عصير المثبطة للنشاط ضد فيروس نقص المناعة البشرية ، 1 والثالث باء باستخدام CD4 CXCR4 كما receptors.The الخلية أفضل عصير تم اختباره لتثبيط : الإصابة بفيروس نقص المناعة البشرية - 1 بال ، وذلك باستخدام CCR5 كما coreceptor الخلوية ، والملزمة للgp120 الثالث باء وبال gp120 ، على التوالي ، لCXCR4 وCCR5.To إزالة مكونات عصير معظم الملونة ، والامتزاز من العنصر الفعال (ق) إلى سواغ التشتت وغيرها من الأطعمة معقدة مختارة investigated.A كان يعاير لتثبيط الإصابة الأولية بفيروس نقص المناعة البشرية 1 isolates.The النتائج تشير إلى أن مثبطات دخول فيروس نقص المناعة البشرية كثف - 1 من عصير الرمان على starch.The المعقدة الناتجة كتل الفيروس ملزمة لCD4 وCXCR4/CCR5 ويحول دون الإصابة بفيروس الأولية بالمنظومة ألف إلى زاي ويا جماعة [69].

    تم فحص ومقتطفات مائي من 21 الأعشاب الطبية المستخدمة تقليديا في جنوب البر الرئيسى للصين للأنشطة المضادة للفيروسات لمكافحة فيروس العقبول البسيط الإنسان 1.Three نوع مقتطفات من pilosa Agrimonia ، clypearia Pithecellobium والرمان ، على التوالي ، أظهرت وجود نشاط لمكافحة هامبورغ في قطر ، الذي كان [ربما ساهمت بها مركبات polyphenolic في الأعشاب مقتطفات 70].

    ويترتب على ذلك من الرمان ومجموعة واسعة الأنشطة المضادة للفيروسات.

    Antihelminthic / antidiarrheal

    [وأوصى بالفعل استخدام قشرة الرمان والجذر النباح كعلاج للغزو الدودة الشريطية ("tineas Latas ventris") من قبل العديد من الكتاب الرومان في وقت مبكر الطبية 71]. وهكذا ، يمكن أن ينظر إليها بوصفها antihelminthic الرمان.


    ردود الفعل السلبية

    امرأة 85 عاما) وضع القسطرة اللسان في وقت متأخر من بداية ، وذمة بسبب تناول الرمان كما ثبت من خلال اختبار التحدي المزدوج أعمى عن طريق الفم [72]. وهناك حالة أخرى تتعلق طفل 7 سنوات من العمر الربو الذين يعتمدون على فريق الخبراء الحكومي الدولي ، وأظهرت لحظات بعد تناول بذور الرمان عدة ، وهي حالة سريرية من تشنج قصبي الذي يستجيب للعلاج مع [سالبوتامول استنشاقه 73] ، كما ان عصير الرمان قد تزيد من خطر rhabdomyolysis أثناء العلاج rosuvastatin [74].

    وينبغي أن تستخدم بحذر النباح منذ تعاطي جرعات زائدة يمكن أن تكون سامة [75]. تجفيف قشرة لا تحتوي على نسبة عالية من العفص إنه من الناحية النظرية يمكن أن تكون سامة إلى إضافة liver.In ، القشور كما تم العثور على احتواء مادة مسرطنة ، الأفلاتوكسين باء - 1 [76].

    وقد وصفت وجود ارتباط محتمل بين سرطان المريء والرمان ، وهو المرض الذي ينتشر في مقاطعة Mazanderan من المطلة على بحر قزوين للمرأة في هذا المجال Iran.Pregnant تستهلك الأغذية المحلية يسمى "majum" أو "majoweh" ، والذي يحتوي على خليط من بذور الرمان حفز والفلفل الأسود والزبيب المجفف وgarlic.People في هذا المجال حفاظ على اللحوم من قبل أحد التجفيف ، والحفاظ على الحفاظ على المواد الغذائية لفترات طويلة من time.They أيضا شرب الشاي الساخن جدا ، وتستهلك القليل جدا من الفواكه والخضروات. ولذا يبدو أن مجموعة من العوامل المختلفة مثل خليط قاسية ومشخبط من الأطعمة التي تسبب الصدمات الجسدية للخلايا المريء ، وشرب الشاي الساخن جدا الذي يزعج أيضا المريء ، والمحافظة طويلة من المواد الغذائية الوقت ، والاستهلاك المنخفض من الفاكهة والخضر ، كل هذه العوامل تضر المريء ويمكن أن تؤدي لاحقا إلى خبيثة لل] المريء 77] ، ويبدو من غير المحتمل أن الرمان تسبب السرطان لأنه ثبت أن لها خصائص الرمان المضادة للسرطان في الثدي وسرطان البروستات والقولون وأورام الجلد.


    موجز

    هذا الاستعراض إلى أن الرمان القديمة ومجموعة واسعة من الخصائص الطبية الهامة التي يمكن استخدامها في الوقاية والعلاج من آثار diseases.Side مختلف الرمان نادرة وتشمل القسطرة ، وذمة ، تشنج قصبي ، وزيادة خطر rhabdomyolysis أثناء العلاج rosuvastatin. وفيما يتعلق بسرطان المريء الكشف عنها في ايران ، يبدو أن العديد من العوامل مجتمعة ، ولكن ليس الرمان ، هي المسؤولة.




    المراجع:

       1. Langley P.Why a pomegranate.Br Med J,2000,321:1153-1154.

    2. Aviram M,Dorenfeld L,Rosenblat M,et al.Pomegranate juice consumption reduces oxidative stress,low density lipoproteins modifications and platelet aggregation:studies in the atherosclerotic E0 mice and in humans.Am J Clin Nutr,2000,71:1062-1076.

    3.Melillo L.Diuretic plants in the paintings of Pompeii.Am J Nephrol,1994,14(4-6):423-435.

    4.Feig J.The biblical pomegranate-fruit of fertility or fruit of versatility.Derech Hateva of Torah and Science.A Publication of Stern College for women,2005- 2006,10:19-23.

    5. Deuteronomy 8∶8; Numbers 13∶23; Song of Solomon 4∶3.A Jewish Bibleaccording to themasoretic text.“Sinai” publishing.Tel Aviv.Israel.1996.

    6. Good A,Nurock M.The fruits of the Holy Land.Jerusalem:Israel Universities Press,1968.

    7. Wigoder DE.The Garden of Eden cookbook.San Francisco:Harper & Row,1988.

    8. Lansky EP,Newman RA.Punica granatum(pomegranate) and its potential for prevention and treatment of inflammation and cancer.Ethnophatmacol,2007,109:177-206.

    9. Gil MI,Tomas-Barberan FA,Hess-Pierce B,et al.Antioxidant activity of pomegranate juice and its relationship with phenolic composition and processing.J Agric Food Chem,2000,10:4581-4589.

    10. Cemeroglu B,Artik N,Erbas S.Extraction and composition of pomegranate juice.Fluessiges Obst,1992,59:335-340.

    11. El-Nemer SE,Ismail IA,Ragab M.Chemical composition of juice and seeds of promenade fruit.Nahrung,1990,34:601-606.

    12. Nar Ben C,Ayed N,Metche MZ.Z Lebensm Unters Forsch,1996,203:364-378.

    13. Singh RP,Chidambara Murthy KN,Jayaprakasha GK.Studies on the antioxidant activity of pomegranate(Punica granatum) peel and seed extracts using in vitro models.J Agric Food Chem,2002,50:81-86.

    14. Schubert SY,Lansky EP,Neeman I.Antioxidant and eicosanoid enzyme inhibition properties of pomegranate seed oil and fermented juice flavonoids.J Ethnopharmacol,1999,66:11-17.

    15. Kelawala NS,Ananthanarayan L.Antioxidant activity of selected foodstuffs.Int J Food Sci Nutr, 2004,55:511-516.

    16. Moneam NMA,El Sharasky AS,Baldreldin MM.Oestrogen content of pomegranate seeds.J Chromatogr,1988,438:438-442.

    17. van Elswijk DA,Schobel UP,Lansky EP,et al.Rapid dereplication of estrogenic compounds in pomegranate(Punica granatum) using on-line biochemical detection coupled to mass spectrophotometry.Phytochemistry, 2004,65:233-41.

    18. Longtin R.The pomegranate:nature’s power fruit? J Natl Cancer Inst, 2003, 95:346-348.

    19. Berliner JA,Navab M,Fogelman AM,et al.Atherosclerosis basis mechanisms:ozidation,inflammation and genetics.Circulation,1995,91:2488-2496.

    20. Gerrity RG.The role of monocytes in atherogenesis.Am J Pathol,1981,103:181- 190.

    21. Ross R.Atherosclerosis-an inflammatory disease.N Engl J Med,1999, 340:115-126.

    22. Maor I,Kaplan M,Hayek T,et al.Oxidized monocyte-derived macrophages in aortic atherosclerotic lesion from E0 mice and from human carotid artery contain lipid peroxides and oxysterols.Biochem Biophys Res Commun,2000,269:775- 780.

    23. Aviram M,Maor I,Keidar S,et al.Lesioned LDL in atherosclerotic apolipoprotein E-deficient transgenic mice and in human is oxidized and aggregated.Biochem Biophys Res Commun,1995,216:501-513.

    24. MacKness B,Mackness MI,Durrington PN,et al.Paraoxonase activity in two healthy populations with different rates of coronary heart disease.Eur J Clin Invest,2000,30:4-10.

    25. Tabas I.The stimulation of the cholesterol esterification pathway by atherogenic lipoproteins in macrophages.Curr Opin Lipidol,1995,6:260-268.

    26. Krieger M.The best of cholesterols,the worst of cholesterols:a tale of two receptors.Proc Natl Acad Sci,1998,14:4077-4080.

    27. Von Eckardstein A.Cholesterol efflux from macrophages and other cells.Curr Opin Lipid,1996,7:308-319.

    28. Witztum JL,Steinberg D.Role of Ox-LDL in atherogenesis.J Clin Invest, 1991,88:1785-1792.

    29. Aviram M,Fuhrman B.Polyphenolic flavonoids inhibit macrophage-oxidation of LDL and attenuate atherosclerosis.Atherosclerosis,1998,137(suppl.):45-50.

    30. Hayek T,Fuhrman B,Vaya J,et al.Reduced progression of atherosclerosis in the apolipoprotein E-deficient mice following consumption of red wine,or itspolyphenols quercetin,or catechin,is associated with reduced susceptibility of LDL to oxidation and aggregation.Arterioscl Thrombo Vasc Biol,1997,17:2744-2752.

    31. Fuhrman B,Buch S,Vaya J,et al.Licorice extract and its major polyphenol glabridin protect LDL against lipid peroxidation:in vitro and ex-vivo studies in humans and in atherosclerotic E0 mice.Am J Clin Nutr,1997,66:267-275.

    32. Fuhrman B,Rosenblat M,Hayek T,et al.Ginger extract consumption reduces plasma cholesterol,inhibits LDL oxidation and attenuates development of atherosclerosis in atherosclerotic,apolipoprotein E-deficient mice.J Nutr,2000,130:1124-1231.

    33. Fuhrman B,Volkova N,Aviram M.Pomegranate juice inhibits oxidized LDL uptake and cholesterol biosynthesis in macrophages.J Nutr Biochem, 2005, 16(9):570-576.

    34. Aviram M, Dornfeld L.Pomegranate juice consumption inhibits serum angiotensin converting enzyme activity and reduces systolic blood pressure.Atherosclerosis,2001,158:195-198.

    35. Aviram M,Dornfeld L,Kaplan M,et al.Pomegranate juice flavonide inhibits low-density lipoprotein oxidation and cardiovascular diseases:studies in atherosclerotic mice and humans.Drugs Exp Clin Res,2002,28(2-3):49-62.

    36. Sumner MD,Elliott-Eller M,Weidner G,et al.Effects of pomegranate juice consumption on myocardial perfusion in patients with coronary heart disease.Am J Cardiol,2005,96:810-814.

    37. Aviram M,Rosenblat M,Gaitini D,et al.Pomegranate juice consumption for 3 years by patients with carotid artery stenosis reduces common carotid intima-media thickness,blood pressure and LDL oxidation.Clin Nutr,2004,23:423-433.

    38. Rosenblat M,Hayek T,Aviram M.Anti-oxidative effects of pomegranate juice (PJ) consumption by diabetic patients on serum and on macrophages.Atherosclerosis,2006,187:363-371.

    39. Li Y,Wen S,Kota BP,et al.Punica granatum flower extract,a potent alpha- glucosidase inhibitor,improves postprandial hyperglycemia in Zucker diabetic fatty rats.J Ethnopharmacol,2005,99(2):239-244.

    40. Esmaillzadeh A,Tahbaz F,Gaieni I,Alavi-Majd H,Azadbakht L.Cholesterol-lowering effect of concentrated pomegranate juice consumption in type Ⅱ diabetic patients with hyperlipidemia.Int J Vitam Nutr Res,2006,76:147-151.

    41. Sastravaha G,Gassmann G,Sangtherapitikul P,et al.Adjunctive periodontal treatment with Centella asiatica and Punica granatum extracts in supportive periodontal therapy.J Int Acad Periodontol,2005,7:70-79.

    42. Vasconcelos LC,sampaio MC,Sampaio FC,Higino JC.Use of punica granatum as an antifungal agent against candidosis associated with denture stomatitis.Mycoses,2003,46(5-6):192-196.

    43. Kasai K,Yoshimura M,Koga T,et al.Effects of oral administration of ellagic acid-rich pomegranate extract on ultraviolet-induced pigmentation in the human skin.J Nutr Sci Vitamol(Tokyo),2006,52:383-388.

    44. Aslam MN,Lansky EP,Varani J.Pomegranate as a cosmetical source:pomegranate fractions promote proliferation and procollagen synthesis and inhibit matrix metalloproteinase-1 production in human skin cells.J Ethnopharmacol,2006,103:311-318.

    45. Mori-Okamoto J,Otawava-Hamamoto Y,Yamato H,et al.Pomegranate extract improves a depressive state and bone properties in menopausal syndrome model ovariectomized mice.J Ethnopharmacol,2004,92:93-101.

    46. Jemal A,Siegel R,Ward E,et al.Cancer statistics,2006.CA Cancer J Clin, 2006,56:106-130.

    47. Mukharh,Ahmad N.Cancer chemoprevention:future holds in multiple agents.Toxicol Appl Pharmacol,1999,158:207-210.

    48. Surh YJ.Cancer chemoprevention with dietary phytochemicals.Nat Rev Cancer, 2003,3:768-780.

    49. El-Bayoumy K,Chung FL,Richie J Jr,et al.Dietary control of cancer.Proc SocExp Biol Med,1997,216:211-223.

    50. Kamat AM,Lamm DL.Chemoprevention of urological cancer.J Urol,1999,61:1748-1769.

    51. Greenlee RT,Murray T,Bolden S,et al.Cancer statistics.CA Cancer J Clin,2000,50:7-33.

    52. Gupta S,Hastak K,Ahmad N,et al.H.Inhibition of prostate carcinogenesis in TRAMP mice by oral infusion of green tea polyphenols.Proc Natl Acad Sci, 2001,98:10350-10355.

    53. Saleem M,Adhami VM,Siddiqui IA,et al.Tea beverage in chemoprevention of prostate cancer:a mini-review.Nutr Cancer 2003,47:13-23.

    54. Parnes HL,House MG,Kagan J,et al.Prostate cancer chemoprevention agent development:the National Cancer Institute,Division of cancer Prevention portfolio.J Urol,2004,171:68-74.

    55. DePrimo SE,Shinghal R,Vidanes G,Brooks JD.Prevention of prostate cancer.Hematol Oncol Clin North Am,2001,15:445-457.

    56. Schoonen WM,Salinas CA,Kiemeney LA,Stanford LM.Alcohol consumption and risk of prostate cancer in middle-aged men.Int J Cancer,2005,113:133-140.

    57. Lansky EP,Harrison G,Froom P,et al.Pomegranate(Punica granatum) pure chemicals show possible synergistic inhibition of human PC-3 prostate cancer cell invasion across Matrigel.Invest New Drugs,2005,23:121-122.

    58. Albrecht M,Jiang W,Kumi-Diaka J,et al.Pomegranate extracts potently suppress proliferation,xenograft growth,and invasion of human prostate cancer cells.J Med Food,2004,7:374-383.

    59. Pantuck AJ,Leppert JT,Zomorodian N,et al.Phase II study of pomegranate juice for men with rising prostate-specific antigen following surgery or radiation for prostate cancer.Clin Cancer Res,2006,12:4018-4026.

    60. Malik A,Mukhar H.Prostate cancer prevention through pomegranate fruit.Cell Cycle,2006,5:371-373.

    61. Malik A,Afaq F,Sarfaraz S,et al.Pomegranate fruit juice for chemoprevention and chemotherapy of prostate cancer.PNAS.Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States, 2005,102;14813-14818.

    62. Jeune MA,Kumi-Diaka J,Brown J.Anticancer activities of pomegranate extracts and genistein in human breast cancer cells.J Med Food,2005,8(4):469-475.

    63. Kim ND,Mehta R,Yu W,et al.Chemopreventive and adjuvant therapeutic potential of pomegranate(Punica granatum) for human breast cancer.Breast Cancer Res Treat,2002,71:203-217.

    64. Adams LS,Seeram NP,Aggarwal BB,et al.Pomegranate juice,total pomegranate ellagatannins,and punicalagin suppress inflammatory cell signaling in colon cancer cells.J Agric Food Chem, 2006,54:980-985.

    65. De M,Krishna De A,Banerjee AB.Antimicrobial screening of some Indian spices.Phytother Res,1999,13:616-618.

    66. Braga LC,Leite AA,Xavier KG,et al.Synergistic interaction between pomegranate extract and antibiotics against Staphylococcus aureus.Can J Microbiol,2005,51:541-547.

    67. Braga LC,Shupp JW,Cummings C,et al.Pomegranate extract inhibits staphylococcus aureus growth and subsequent enteroxin production.J Ethnopharmacol,2005,96(1-2):335-339.

    68. Machado TB,Pinto AV,Pinto MC.In vitro activity of Brazilian medicinal plants,naturally occurring naphtoquinones and their analogues,against methicillin-resistant Staphylococcus aureus.Int J Antimicob Agents, 2003, 21:279-284.

    69. Neurath AR,Strick N,Li Y-Y,Debnath AK.Punica granatum,(Pomegranate) juice provides an HIV-1 entry inhibitor and candidate topical microbicide.BMC Infectious Diseases,2004,4:41.

    70. Ly Y,Ooi LS,Wang H,et al.Antiviral activities of medicinal herbs traditionally used in southern mainland China.Phytother Res,2004,18:718-722.

    71. Chevalier A.Encyclopedia of medicinal plants.London:Dorling Kinsdersley, 1996:257.

    72. Igea JM,Cuesta J,Cuevas M,et al.Adverse reaction to pomegranate ingestion.Allergy,1991,46:472-474.

    73. Gaig P,Botey J,Gutierrez V,et al.Allergy to pomegranate(Punica granatum).J Investig Allergol Clin Immunol,1992,2:216-218.

    74.Sorokin AV,Duncan B,Panetta R,et al.Rhabdomyolysis associated with pomegranate juice consumption.Am J Cardiol,2006,98:705-706.

    75. Lust J.The Herb Book.Bantam Books,1983.

    76. Selim MI.Aflatoxin B-1 uncommon Egyptian foods.J AOAC Int,1996,79:1124- 1129.

    77. Ghadirian P.Food habits of the people of the Caspian of Iran in relation to esophageal cancer.Nutr Cancer,1987,9(2-3):147-157.


    عدل سابقا من قبل الصفوة2 في الأحد مايو 02, 2010 7:37 am عدل 1 مرات

    الصفوة2

    المساهمات : 555
    تاريخ التسجيل : 28/02/2010

    رد: الرمان (Punica granatum)

    مُساهمة  الصفوة2 في الأحد أبريل 18, 2010 3:08 pm

    دراسة علمية عن إستخدام الرمان مع نبات الجوز ونبات الكزبرة لعلاج مرضى السكر (تجربة على الفئران):


    http://www.bioline.org.br/request?tc07044



    http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=ar&ie=UTF-8&layout=1&eotf=0&u=http%3A%2F%2Fwww.bioline.org.br%2Frequest%3Ftc07044&sl=en&tl=ar


    عدل سابقا من قبل الصفوة2 في الأحد مايو 02, 2010 7:40 am عدل 4 مرات

    الصفوة2

    المساهمات : 555
    تاريخ التسجيل : 28/02/2010

    رد: الرمان (Punica granatum)

    مُساهمة  الصفوة2 في الأحد أبريل 18, 2010 3:18 pm

    دراسة علمية عن النشاط المضاد للجراثيم للرمان ضد الكائنات الحية المسببة للعدوى فى القناةالهضمية المعدية:


    http://www.ethnoleaflets.com/leaflets/gastro2.htm




    http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=ar&ie=UTF-8&layout=1&eotf=0&u=http%3A%2F%2Fwww.ethnoleaflets.com%2Fleaflets%2Fgastro2.htm&sl=en&tl=ar


    عدل سابقا من قبل الصفوة2 في الأحد مايو 02, 2010 7:42 am عدل 1 مرات

    الصفوة2

    المساهمات : 555
    تاريخ التسجيل : 28/02/2010

    رد: الرمان (Punica granatum)

    مُساهمة  الصفوة2 في الأحد أبريل 18, 2010 3:21 pm



    عدل سابقا من قبل الصفوة2 في الأحد مايو 02, 2010 7:45 am عدل 1 مرات

    الصفوة2

    المساهمات : 555
    تاريخ التسجيل : 28/02/2010

    رد: الرمان (Punica granatum)

    مُساهمة  الصفوة2 في الأحد أبريل 18, 2010 3:28 pm



    عدل سابقا من قبل الصفوة2 في الأحد مايو 02, 2010 7:47 am عدل 1 مرات

    الصفوة2

    المساهمات : 555
    تاريخ التسجيل : 28/02/2010

    رد: الرمان (Punica granatum)

    مُساهمة  الصفوة2 في الأحد أبريل 18, 2010 3:38 pm



    عدل سابقا من قبل الصفوة2 في الأحد مايو 02, 2010 7:53 am عدل 1 مرات

    الصفوة2

    المساهمات : 555
    تاريخ التسجيل : 28/02/2010

    رد: الرمان (Punica granatum)

    مُساهمة  الصفوة2 في الأحد أبريل 18, 2010 3:48 pm



    عدل سابقا من قبل الصفوة2 في الأحد مايو 02, 2010 7:59 am عدل 1 مرات

    الصفوة2

    المساهمات : 555
    تاريخ التسجيل : 28/02/2010

    رد: الرمان (Punica granatum)

    مُساهمة  الصفوة2 في الأحد أبريل 18, 2010 3:59 pm


      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد أكتوبر 22, 2017 9:15 am